top of page
Search
  • Writer's pictureWynona Bakker

Let's go! ✈ Thailand

Updated: May 11, 2019

Het beste wat je kan doen als je na een lange reis aankomt in Bangkok, is er zo snel mogelijk weer weggaan. Tenminste, als je net als ik, niet van hete, drukke steden met smog houdt. Maar je wilt natuurlijk wel even bijkomen van je reis en aan de hitte wennen. Doe dat dan in het HERE hostel. De service is top, de dorms superschoon (en bedden met gordijntjes ervoor!), het ontbijt gratis en alles op loopafstand van Khao-San Road, maar ver genoeg ervan om rustig te kunnen slapen.Op Khao-San Road vind je Thailand in een notendop: goedkope bars en olifantenbroeken, cocktail buckets, schorpioenen en sprinkhanen op een stokje, pad-thai van de straat en verdwaalde backpackers en ladyboys in één straat. Wel doen: een massage halen, lekker eten van straattentjes, socializen en je laatste benodigdheden voor de rest van je reis halen. Niet doen: die schorpioenen eten (ik vond de volgende dag nog stukjes tussen mn tanden), te veel buckets drinken (puur vergif) of lachgasballonnen aannemen (ook beter voor je hersenen). Gouden tip: check hotels op Khao San Road met rooftop zwembaden! Hier mag je vaak tegen tegen een kleine fooi de hele dag liggen. Ben je er klaar voor de benauwde, drukke straten van Bangkok te verruilen voor een uitzicht op de bergen en jungle van Noord-Thailand? Neem dan de nachttrein: voor €10 reis je dan in 12 uur van Bangkok naar Chiang Mai. Zorg dat je zitplekken hebt! De stoelen kunnen namelijk naar achter, er zijn ventilators en open ramen, veel ruimte en weinig mensen. Als je slaapplekken neemt heb je keiharde bedden en staat het licht dag en nacht aan. Maar in beide gevallen wordt je wakker in de jungle, en kom je rond 11:00 's ochtend aan in Chiang Mai.

Chiang Mai


In Chiang Mai voel je direct de relaxte vibe: brede straten, mooie tuinen, maar ook genoeg om te doen. Het Deejai Hostel is top om te verblijven: groot, maar met kleine dorms, een mooie tuin én bijbehorende bar en zwembad op 2 minuten lopen. Vanuit hier kan je ook een zipline excursie regelen: want is er een betere manier om de jungle van Thailand te ontdekken dan er doorheen te vliegen?! Je gaat met een busje de bergen in, krijgt gear om en vervolgens zweef je met een kabelbaan parcours langs de oeroude bomen. Just like Tarzan. Als je van een beetje entertainment houdt, mag je de Night Bazar & Cabaret Show niet missen! Hier zetten de beste ladyboys van Thailand een show neer waar Beyoncé trots op kan zijn.


Maar wat je écht niet mag overslaan is een bezoekje aan de cliff met zonsondergang. Pak een scooter naar de Grand Canyon Cliff en sta aan de rand van deze oude steengroeve, die inmiddels is omgetoverd tot een echt waterpark. Voor de echte thrill seekers: hier kan je aan cliff jumping doen. De hoogste sprong is zo'n 15 meter, maar de lagere spots zijn zo'n 5 tot 10m. Maar of je nu gaat springen of niet, het uitzicht is prachtig.#travel

9 views0 comments
bottom of page